fbpx

Aikaa itsellesi ja ajatuksillesi makrameekurssilla

Siitä lähtien, kun olen alkanut vetämään makrameekurssejani (eli syksystä 2018), olen fiilistellyt kurssi toisensa jälkeen sitä tunnelmaa, joka työpajoissa aina vallitsee. Keskittynyt hiljaisuus, lankojen hiljainen suhina, välillä askel taaksepäin työn äärestä, hörppy teetä. Langan tuntuma sormien välissä, solmujen luoma pinta ja kuvio. Luomisen ja onnistumisen ilo, joka alkaa pulputa pian pintaan, kun huomaa ajattelevansa: “Minähän osaan, vaikken uskonut osaavani!”

Kurssilainen kaksoistasosolmujen parissa seinävaatekurssilla Hyvinkäällä, syksyllä 2019
Kurssilainen kaksoistasosolmujen parissa seinävaatekurssilla Hyvinkäällä, syksyllä 2019.

Makrameesolmeilu on jopa meditatiivinen tekniikka, joka edelleen auttaa minuakin saamaan pääni tyhjäksi kaikesta, vaikka solmut tulevat jo selkärangasta sen kummemmin niitä miettimättä. Onkin ihanan ironista, miten solmut auttavat avaamaan mieltä, luovat tilaa ajatustyölle ja saavat ajatuksia selkeämmiksi.

Vaikka makrameetyöpajojen tunnelma on usein ihanan seesteinen ja kaikki uppoavat omaan soljuvaan flow-tilaansa, ovat kursseillani ehdottoman sallittuja myös makeat naurunremakat sekä ajoittain hiljaa (eikä aina edes niin hiljaa) sinkoilevat kirosanatkin. Se kaikki kuuluu luovaan prosessiin! Pyrin omalla rennolla ja kannustavalla otteellani pitämään huolen siitä, että tunnelma on vapautunut ja kaikki uskaltavat olla omia itsejänsä.

Ystävän kanssa on ihanaa uppoutua yhdessä solmeilun maailmaan.
Ystävän kanssa on ihanaa uppoutua yhdessä solmeilun maailmaan.
Miellyttävä ja tunnelmallinen kurssiympäristö lisää työpajan elämyksellisyyttä.
Miellyttävä ja tunnelmallinen kurssiympäristö lisää työpajan elämyksellisyyttä.

Yksi parhaista havainnoista kurssilaiselta on ollut erään työpajan jälkeen, kun hän katseli kaunista valmista työtään ja totesi, ettei muista, koska viimeksi olisi ollut yli kolmea tuntia koskematta älypuhelimeensa, jos nukumista ei lasketa, ja että miten rentoutunut fiilis siitä oli tullut. Hektisyys oli hukkunut jonnekin luomisen viedessä mennessään.

Niinpä. Käsillä tekeminen rentouttaa. Se juurruttaa takaisin maahan, antaa elinvoimaa ja tilaa mielelle toimia. Se, että ajattelee kolmen tunnin ajan vain solmukulkuja, on yllättävän puhdistavaa ja terapeuttista mielelle. Kun työn lopputuloksen näkee konkreettisena edessään ja voi todeta saaneensa aikaan omin käsin jotain kaunista, on se uskomaton tunne. Tule vaikka kokeilemaan itse!

Kaunis lopputulos palkitsee!
Kaunis lopputulos palkitsee!

Seuraavat inspiroivat Kaarna Knotting -makrameetyöpajat järjestetään seuraavasti:

Sunnuntai 26.1.2020 Makrameekorvakorut, Moodidoo, Hyvinkää.

Torstai 30.1.2020 Makrameekorvakorut, FMAM-studio, Helsinki.

Lauantai 8.2.2020 Makrameekorviskurssi, Miela Designroom, Tampere.

Sunnuntai 9.2.2020 Makrameeseinävaate aloittelijoille, Miela Designroom, Tampere.

Torstai 13.2.2020 Makrameeseinävaate aloittelijoille, FMAM-studio, Helsinki.

Solmeiluterkuin
Laura, Kaarna Knotting

One Reply to “Aikaa itsellesi ja ajatuksillesi makrameekurssilla”

  1. Marita Tuhkanen

    Näin liian myöhään tämän Tampereen kurssin 😭 onko koskaan luvassa uutta mahdollisuutta? Lähiseutukin kävisi.
    Marita Tuhkanen
    Ps. Juuri tilasin uutiskirjeetkin spostiin tuleeko sitä kautta tietoa joskus myös

Join the conversation

ACCOUNT
WISHLIST
WISHLIST
Login
Create an account

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Henkilökohtaisia tietoja käytetään sivuston käyttökokemuksen tukemisessa tällä sivustolla, pääsyssä tiliisi ja muissa tarkoituksissa kuten on esitetty Yksityisyyden suoja.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG 0