fbpx
Kaarna Knotting Tarina

Moikka! Kiva kun olet täällä. Tutustutaanko vähän?

Olen Laura, kahden pienen pojan äiti ja käsityöyrittäjä Hyvinkäältä. Kaarna Knotting on yritykseni, joka syntyi puolivahingossa – rakkaudesta käsillä tekemiseen ja halusta purkaa luomisvimmaa. Sittemmin minusta on kuoriutunut intohimoinen yrittäjä. On ollut kiehtovaa ymmärtää, kuinka se jokin omasta identiteetistä puuttunut palanen on löytynyt yrityksen ja täysipäiväisen yrittäjyyden mukanaan tuomasta uudesta elämäntavasta!

Nautin siitä, kun olen päässyt rakentamaan jotain aivan omaa oman brändini parissa. Olen ihmisenä helposti lähestyttävä, rento, välitön, maanläheinen ja positiivinen. Näitä ominaisuuksia tavoittelen brändillänikin.

Ennen täysipäiväistä yrittäjyyttä olen työskennellyt markkinointiviestinnän ja rekrytoinnin parissa mm. IT-alalla. CV:täni pääset halutessasi tarkastelemaan enemmän LinkedInin  puolella.

Näihin juttuihin uskon

"Be yourself, everyone else is already taken"

Niin tekemissäni makrameetöissä kuin somepresenssissänikin haluan olla aito ja alkuperäinen. Minulta et saa tilattua kopioita toisten makrameeartistien töistä, sillä suunnittelen kaikki työni itse. Luomisprosessissa vahvasti läsnäoleva flow-tila on minulle tärkeä osa tekemistäni, ja sanelee välillä myös tekemisen tahdin.

Ainutkertaisuus ja luonnollisuus

Käytän isommissa teoksissani ensisijaisesti luonnonkeppejä kannattimina, mikä jo tekee jokaisesta työstäni ainutkertaisen – ei kahta samanlaista keppiä, ei kahta samanlaista makrameeta. En myöskään koskaan tee kahta täysin samanlaista tilaustyötä (en kopioi edes omia mallejani). Siten kaikki asiakkaille luodut makrameeteokset ovat uniikkeja, vaikka ne tehtäisiinkin jonkun esimerkin inspiroimana. Inspiraationa voi toimia myös asiakkaan kertoma tarina tai elämäntilanne – siksi juttelen asiakkaan kanssa mielelläni vaikka puhelimitse ennen, kuin alan toteuttaa tilausteoksia!

Reduce, re-use, recycle

Käytän makrameeteoksissani kotimaisia, 100% kierrätysmateriaaleista valmistettuja ekologisia lankoja ja naruja. Hyödynnän postituksessa mahdollisuuksien mukaan jo olemassa olevia materiaaleja ja pidän huolta, että kaikki pakkausmateriaalini ovat helposti kierrätettäviä ja (uusio)muovittomia. Voit myös tilata minulta täysin ns. ”jämälangoista” eli muiden töiden ylijäämistä luotuja seinätekstiileitä, jotka todella kunnioittavat kiertotalousajattelua.

Kuulostaako hyvältä?

Jos ajatukseni kohtaavat omiesi kanssa, niin laita viestiä ja jutellaan, mitä voitaisiin keksiä yhdessä!

Mistä kaikki alkoi?

Törmäsin makrameekuviin Instagramissa nuorimmaiseni ollessa kolmikuinen. Olen aina pitänyt käsillä tekemisestä, mutta makrameessa oli jotain uutta: viehätyin kovasti modernin makrameen boheemista kauneudesta, ja arvelin makrameeseinävaatteen sopivan oman vanhan hirsitalomme seinälle kuin nakutettu.

Tuijotin ensin tekniikkavideoita pari viikkoa, kunnes eräänä päivänä päätin uskaltaa tarttua tuumasta toimeen. Sopiva keppi löytyi valmiina puuliiteristämme, olinhan vienyt sen sinne jo aiemmin jonkun kärrylenkin löydöksenä. Koska en tyylilleni uskollisena malttanut odottaa lankojen saapumista nettikaupasta, valitsin marketin lankahyllystä koriini luonnonvalkoista, joustavaa trikookudetta (joka ei näin jälkikäteen todettuna ollut ehkä se helpoin aloittelijan materiaali!).

Solmeilin ensimmäistä makrameetani sinä iltana kahdeksan tuntia yhteen soittoon. Maltoin painaa pääni tyynyyn vasta aamuyön puolella, ja aamulla herätessäni olin naurettavan innoissani ensimmäisestä tekemästäni seinävaatteesta. Arvasin heti, että nyt tätä likkaa viedään. Solmin ensin oman kodin seinät täyteen ja postasin kuvia töistäni henkilökohtaiselle Instagram-tililleni. Pian huomasin tekeväni tilaustöitä jo muillekin kuin tutuille.

Toukokuussa 2018 avasin Kaarna Knottingille oman Instagram-tilin. Nimi, jota brändini edelleen kantaa, tuo esille luontoyhteyttä ja inspiraatiota, jota ammennan paljon ympäriltäni esimerkiksi perheen metsäretkiltä. Puun kaarna ja sen alta paljastuva pinta on silmääni valtavan kaunista kaikkine pinnan vaihteluineen – kuten makrameetekniikalla valmistetut teoksetkin.

"Hei mäkin haluan oppia makrameeta! Voisitko vetää jonkun kurssin?"

Aloin saada kurssikyselyjä Instagramissa pian aloitettuani sivutoimisena yrittäjänä. Ajatus makrameekurssien vetämisestä kypsyi pikkuhiljaa ajatuksissani, mutta halusin ensin varmuuden taitojeni riittävyydestä kurssien pitämiseen. Työmoraalini on aina ollut korkea, ja halusin varmistua siitä, että voisin todella tarjota ihmisille vastinetta heidän ajalleen ja rahalleen. Taitojen karttuessa uskaltauduin vetämään ensimmäisen seinävaatekurssini lokakuussa 2018. Eka kerta jännitti valtavasti, mutta jälkeenpäin päällimmäisenä fiiliksenä oli vain ajatus, että ”Tätä lisää!” Tunsin vahvasti löytäneeni oman juttuni.

Nautin edelleen suunnattoman paljon saadessani opastaa muita uuden kädentaidon pariin. On ollut ihanaa nähdä kuinka kurssilaisetkin huomaavat, miten makrameen avulla voi saada pään aivan tyhjäksi turhista ajatuksista ja stressistä. Ei tarvetta älypuhelimille eikä edes sanoille – vain luovuudelle, avoimelle mielelle ja positiivisille fiiliksille. On upeaa seurata vierestä, kun kurssilaiseni löytävät makrameen meditatiivisuuden!

Lue lisää kursseistani ja kurssilaisten palautteita täältä!

Nyt tunnet mut ainakin vähän paremmin!

Kuulisin tosi mielelläni, kuinka löysit sivuilleni tai haluaisitko kenties uppoutua kanssani makrameesolmeilun maailmaan. Laita viestiä tai tuu juttelemaan lisää vaikka Instagramissa tai Facebookissa!

ACCOUNT
WISHLIST
WISHLIST
Login
Create an account

Linkki uuden salasanan asettamiseen lähetetään sähköpostiosoitteeseesi.

Henkilökohtaisia tietoja käytetään sivuston käyttökokemuksen tukemisessa tällä sivustolla, pääsyssä tiliisi ja muissa tarkoituksissa kuten on esitetty Yksityisyyden suoja.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG 0